Kristinehamnsortens biodlareförening

Välkommen till Kristinehamnsortens biodlareförening!

Vi är en liten förening, där vi vill att alla medlemmar ska kunna delta i alla aktiviteter! Är du nyfiken på hur det är att var biodlare, ta kontakt med föreningen eller om på någon av våra träffar.

Ordförande: Anna-Karin Olsson Heino (Ölme)
Fallet Römossen, Kristinehamn
tel 0707-98 51 95
mail; romossens.hounung@hotmail.com

Vice ordf.  Ulf Stenmark (Centrala Kristinehamn)
Värngatan 18, Kristinehamn
tel; 070-699 99 12
mail; ulf.stenmark@telia.com

Sekreterare; Peter Jensen (Centrala Kristinehamn
Sannaliden 3B, Kristinehamn
tel 070-582 72 40
mail; petje.bigardar@gmail.com

Kassör; Pär Elfström (Ölme)
Ölme S:a Hållerud 5, Kristinehamn
tel 070-430 91 61
mail; pael@tyfonmail.se

Ledamot; Sofie Löfwall (Nybble)
Tel; 072-243 47 97

Ledamot; vakant

Ledamot; Bengt Larsson (Ölme)
Älvbacka Ölme, Kristinehamn
tel 070-203 29 65
mail; bengt@hallerud.se

Kommittéer

Honungsbedömning; Pär Elfström (ordf.), Peter Jensen, Gösta Eriksson, Susanne Olofsson

Utbildning; Anna-Karin Olsson Heino, Bengt Larsson

Bihälsa; Lennart Fält, Bengt Larsson

Vax; Anna-Karin Olsson Heino, Peter Jensen, Sofie Löfwall

 

ÅRSMÖTE 17 NOVEMBER KL 1700 2019

Söndagen  17 november kl 1700 Studieförbundets lokaler  Kungsgatan 30 Kristinehamn, kallas du som medlem i Kristinehamnsortens Biodlareförening, till årsmötet!  Vi bjuder er på lättare förtäring med kaffe!

Här finner du dagordning för årsmötet;

Dagordning årsmöte 2019

 

Medlemsinformation

Årsmötesprotokoll verksamhetsår 2018-2019

Årsmöte 171129

Medlemsbrev 2018

Medlemsbrev 2018 nr2

Gustafsviks Herrgårdspark

Lördagen 25 maj kl 11-17 är det invigning av den nya trädgården på Gustafsviks Herrgård. Där kommer vår förening informera allmänheten och besökarna om biodling, pollinering och visa upp diverse redskap och utrustning. Ni är varmt välkomna! För mer information se länk; Gustafsviks Herrgårdspark

Vike Bondemarknad

Lördagen 1 juni kl 10 -15 anordnas den oerhört populära och välbesökta bondemarknad med försäljning av kycklingar, hantverk, gårdsbutiken Sörgården kan du handla lokalproducerat kött och givetvis kommer Kristinehamnsortens Biodlarförening vara på plats! Dagen är fullspäckad med massa av olika trevliga aktiviteter, så passa på att besöka vårt tält och andra utställare. För mer information; Vike bondemarknad

Bisurr

Föreningens medlemsträffar kallar vi för ”Bisurr”. Här får du chansen att träffa likasinnade och vi delar med oss av våra egna erfarenheter. Gamla som nya medlemmar är varmt välkommen! Har du önskemål om olika förslag på ”Bisurr”, ta gärna kontakt med någon i styrelsen (se ovan).

Världsbidagen firar vi måndagen 20 maj kl 18-20 Lievägen 4, Ölme samhälle, Kristinehamn. Vi besöker en medlem som har en Topplistkupa och praktisk beskrivning hur den fungerar och hur man sköter om detta samhälle. Medtag skyddsoverall och fika för den som önskar!

Gemensamt åker vi till Ekenäs och efter en timmes båtfärd stiger vi i land på Lurö, lördagen 29 juni (helgen efter midsommar). På Lurö kommer Ingvar Arvidsson kommer guida oss på Lurös parningsstation för nordiska bin. Det är begränsat antal deltagare till 20 st, och för att anmäla sig gör ni via denna länk; Anmälan Lurö studieresa

Onsdagen 9 oktober kl 1800-2030 träffas vi och diskuterar hur denna säsong har varit, med den nya bihälsoförordningen! Vi träffas på Kungsgatan 30, i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler!

Fika till självkostnadspris!

Varmt välkommen!!

Passa på!!

Håll gärna utkik på vår Facebooksida Kristinehamnsortens Biodlareförening Där läggs det ut snabb information, vad som händer i bi-världen, forskning mm och man behöver inte vara medlem för att gilla den sidan.